Lazer ile Kıl Dönmesi Tedavisi

AMELİYATSIZ KANSIZ BIÇAKSIZ LAZER İLE KIL DÖNMESİ TEDAVİSİ KIL DÖNMESİ

Kıl dönmesi, kılların cilt altında yuvalanması, bu yuvanın mikrop kapması, sonrasında apse oluşumu veya akıntılarla giden hastalık şeklinde tarif edilebilir.
Adı kıl dönmesi olmasına rağmen cilt altındaki yuvada her zaman kıl bulunmayabilir; bazen kumaş iplikleri, bazen saç bulunabilir, bazen de boş olabilir.

NEDEN OLUŞUR?

Hastalığın sebebi tam belli değildir. Kuyruk sokumu bölgesinde kıl köklerinin küçük iltihaplarının zamanla genişlemesi, oturma ve kalça hareketleri ile bu iltihaplı yuvaya yerleşmesi sonucunda geliştiği kabul ediliyor.

LAZER İLE TEDAVİ

Uygun anestezi altında kıl dönmesi boşluğu yolu temizlendikten sonra ek bir kesi yapmadan mevcut fistül deliğinden kürdan çapında olan lazer çubuğu ile girilerek adeta silikon ile dolgu yapar gibi, lazer ile yakılarak kapatılır. Operasyon sonrası hemen işlerinize dönebilirsiniz.

Kıl Dönmesi Tedavisinde Mikro Sinüsektomi
Mikro sinüsektomi yönteminin mantığı da en az hasar ve iş gücü kaybıyla sorun olan kıl yumağının kapsülüyle birlikte çıkarılmasıdır. Kıl dönmesi tedavileri arasında en gelişmişi olan Mikro Sinüsektomi diğer yöntemlerde olduğu gibi hastanın özgürlüğünü kısıtlayıcı hiç bir kötü yönü yoktur.

 

KIL DÖNMESİ TEDAVİSİNDE LAZERİN AMELİYATA GÖRE AVANTAJI
MÜDEHALE NORMAL AMELİYAT MİKRO SİNÜSEKTOMİ
NARKOZ VAR YOK
TEDAVİ SÜRESİ 20-60 DAKİKA 4-10 DAKİKA
YARA İZİ 12-30 CM 1-2 CM
KESİLEN CİLT 12-30 CM 1-2 CM
ÇIKARILAN DOKU 40-70 CM 2-3 CM
TEDAVİ SONRASI POZİSYON YÜZ ÜSTÜ İSTENİLDİĞİ GİBİ
HASTANEDE YATIŞ 1-4 GÜN GEREKMEZ
AĞRI 3-15 GÜN ÖNEMSİZ DÜZEYDE
TEKRARLAMA İHTİMALİ %5-40 %3-10
TEDAVİ SONRASI BAKIM 2-8 HAFTA YOK
DİKİŞ ALDIRMA VAR YOK
İŞE DÖNÜŞ 2-8 HAFTA 1 SAAT